日本酒のみならず、ワイン、焼酎、ウイスキーにもいたる豊富な知識が強み。
2015年よりロブマイヤージャパンに勤務し、食・音楽・文化を学ぶ。
酒蔵のアドバイザーを数多く務め、信頼も厚い。
GIの取得推進にも活動の幅を広げ、2019年より株式会社津々浦々の顧問に就任。
全国各地の酒蔵90か所あまりを半年で回り、日本酒オンラインセミナーや酒蔵ツアーなどを企画している。
日本酒のみならず、ワイン、焼酎、ウイスキーにもいたる豊富な知識が強み。
酒匠、シニアワインソムリエール、酒学講師、名誉唎酒師、焼酎アドバイザー
Eriko Kikkawa
She has been working at Rob Meyer Japan since 2015, and she studies food, music and culture.
She has served as a highly trusted brewery advisor.
She helped expand the range of activities to promote and acquire GI, and became an advisor to Tsutsuuraura Inc. from 2019.
She has traveled across 90 sake breweries all over the country in a span of half a year, planning online sake seminars and brewery tours.
Sake Master, Senior Wine Sommelier, Liquor Instructor, Honorary Liquor Master, Shochu Advisor